Η πρώτη Ελληνική εταιρεία
μοριακής γενετικής και βιοτεχνολογίας,
που παρέχει τη δυνατότητα σε ζευγάρια,
να πραγματοποιήσουν την πιστοποιημένη
κατά CE-IVD δοκιμασία
Μη Επεμβατικού Προγεννητικού Ελέγχου
στην Ελλάδα.
Το Clarigo™ NIPT τεστ του Science Labs χρησιμοποιεί την αποκλειστική τεχνολογία πολλαπλής αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (PCR) της Multiplicom και στοχευμένη μεγάλου βάθους παράλληλη αλληλούχιση (MPS) για να παρέχει ξεκάθαρα αποτελέσματα, υψηλής ακρίβειας και αξιοπιστίας.
To Clarigo™ NIPT τεστ του Science Labs ελέγχει τις πιο κοινές εμβρϋικές χρωμοσωμικές ανωμαλίες: Την τρισωμία 21 (Σύνδρομο Down), την τρισωμία 18 (Σύνδρομο Edwards ) και την τρισωμία 13 (Σύνδρομο Patau). Το τέστ επίσης αναφέρει το ποσοστό του εμβρϋικού DNA και κατ’επιλογή το φύλο του εμβρύου.
To Clarigo™ NIPT τεστ μπορεί να πραγματοποιηθεί από την 9η εβδομάδα της κύησης και έπειτα.
Το αποτέλεσμα είναι διαθέσιμο μέσα σε 3 - 5 εργάσιμες ημέρες, από τη στιγμή που το δείγμα αίματος παραλαμβάνεται από το εργαστήριο Science Labs.
Tο τεστ απαιτεί ένα σωληνάριο με 7-10 mL αίματος, εκτός εάν πρόκειται να πραγματοποιηθούν και άλλες εξετάσεις σχετικά με την εγκυμοσύνη.
Το φύλο του εμβρύου μπορεί να ανιχνευτεί, χωρίς επιπλέον κόστος, εφόσον το ζευγάρι επιθυμεί να το γνωρίζει.
Έγκυες γυναίκες που ανήκουν σε κάποια από τις παρακάτω κατηγορίες δεν μπορούν να ελεγχθούν με απόλυτη αξιοπιστία:
- Ηλικία εγκυμοσύνης μικρότερη των 8 εβδομάδων
- Γυναίκες με γνωστές χρωμοσωμικές ανωμαλίες
- Γυναίκες με δίδυμη ή πολυδύναμη κύηση
- Γυναίκες έγκυες μετά από δωρεά ωαρίων
- Γυναίκες που υποβλήθηκαν σε κάποια από τις ακόλουθες αγωγές τους τελευταίους 3 μήνες: μετάγγιση αίματος, ανοσοθεραπεία, θεραπεία με προγονικά κύτταρα, μεταμόσχευση, ακτινοθεραπεία.
Νέα Υπηρεσία για Μέλλοντες Γονείς
Πλήρης Νουκλεοτιδική Αλληλούχιση του γονιδίου της Κυστικής Ινωσης
Στα προηγμένα εργαστήρια γονιδιωματικής Science Labs προσφέρουμε την πλήρη νουκλεοτιδική αλληλούχιση του γονιδίου της Κυστικής Ινωσης (CFTR) με Next Generation Sequencing (Illumina MiSeq) σύμφωνα με το CE-IVD Kit CFTR MASTR Dx της Multiplicom Molecular Diagnostics. Η διαδικασία περιλαμβάνει την ανάγνωση όλων των κωδικοποιουσών περιοχών του γονιδίου (exons), σημαντικών μη μεταφραζόμενων περιοχών (introns) και μέρος της περιοχής του υποκινητή του γονιδίου CFTR, καθώς και του αριθμού αντιγράφων συγκεκριμένων περιοχών του γονιδίου (CNVs). Η ανάλυση των αποτελεσμάτων γίνεται εξ’ολοκλήρου από την Sophia Genetics με CE-IVD μέθοδο βιοπληροφορικής, ενώ το εργαστηριακό αποτέλεσμα συνοδεύεται από κλινική αξιολόγηση μετά από σύγκριση με τις πλέον ενημερωμένες διεθνείς βάσεις δεδομένων για την Κυστική Ινωση (CFTR2 – JOHNS HOPKINS DATABASE, CYSTIC FIBROSIS MUTATION DATABASE).